Szabadúszóként dolgozni az egy gyors megoldás a pénzkereséshez és nem igényel nagyobb kezdő tőkét. Főleg, ha már rendelkezünk korábban megtanult készségekkel.

Mit jelent az, hogy Szabadúszó?

Szabadúszó az egy olyas valaki, aki szolgáltatásait ajánlja fel egy bizonyos összeg ellenébe anélkül, hogy egy hosszú távú szerződést létrehozna munkáltatójával. Az egyéni vállalkozásnak egy olyan formája, amelyet bárhol bármikor eltudsz végezni szolgáltatástól függően.

Mik az előnyei és hátrányai a szabadúszóságnak?

A szabadúszó munkáknak rengeteg előnye van. Hadd soroljunk fel párat, hogy miért is érdemes elkezdeni:

 • Általában nincs szükséged kezdő tőkére, a valtsdvalora.hu oldalán teljesen ingyenes elkezdheted hirdetni a szolgáltatásod.
 • Bármikor elkezdheted nincs szükséged hosszas előkészületekre, hogy szabadúszóvá válj, akár főállású munkád mellett is elkezdheted.
 • Teljesen független vagy, te szabod meg a saját áraidat, és úgy osztod be az időt, ahogy te szeretnéd.

Nem lenne helyes, ha nem sorolnánk fel azokat az akadályokat, amiért olykor nehéznek bizonyulhat a szabadúszó élet:

 • Számtalanszor kell több ügyfelet és projektet egyszerre kezelni. Ez nehézkes lehet, ha nem tudod az időd jól beosztani.
 • Egy teljes munkaidős fizetés kialakítása idővel járhat. Fontos, hogy sokan megismerjék a munkád minőségét és ezért érdemes olcsóbb árakkal kezdeni.
 • Rendszertelen munkák is előfordulhatnak, lehet, hogy az egyik héten 3 új projekten kell dolgoznod míg a másik héten nem találsz új ügyfeleket.

Milyen munkákat lehet szabadúszóként elvégezni?

Szinte bármit, a digitalizáció segítségével rengeteg munkát el lehet végezni az interneten keresztül. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak a számítógép előtt lehet szabadúszóként dolgozni. Itt vannak a leggyakoribb kategóriák, amik elérhetőek a valtsvalora.hu-n is.

 • Grafika, Tervezés: Az egyik leggyakoribb szabadúszó foglalkozás, a megemelkedett igények az online marketing iránt és az internetes kereskedelmi boltok elterjedésével egyre több grafikusra van szüksége a világnak.
 • Informatika: A weboldalak és telefonos applikációkra az igény exponenciálisan nő szinte elképzelhetetlen manapság, hogy egy cégnek vagy egy kis üzletnek ne lenne, digitális elérhetősége. A szabadúszóság egy tökéletes forma weboldal készítőknek és egyéb más fejlesztőknek.
 • Szépségápolás: Legyen az alkalmi smink, haj, köröm fotózásra vagy esetleg egy különlegesebb alkalomra Magyarország telis tele van tehetségekkel, akik abban segítenek, hogy feldobják a külsődet.
 • Fotózás, Videózás: A leggyakoribb szabad téri szabadúszó foglalkozás rengetegen szeretik a fotózás világát. A youtube elterjedésével, pedig rendkívül megnőtt az igény a videósok foglalkoztatására.
 • Marketing & Digitális Szolgáltatások: Manapság nem kell egy irodában ülnöd, hogy kiváló teljesítmény nyújts a marketing világába a közösségi média oldalak kezelése egy rendkívül elterjedt szabadúszói foglalkozás és lényegesen segíti a cégek hírnevének elterjedését a digitális világban.
 • Üzleti tevékenységek: könyvelők, tanácsadók, jogászok rengeteg olyan munkalehetőség van, ahol az adminisztrációs részét tudod segíteni egy cég fellendülésének. Ezek fontos és elengedhetetlen részei egy cég működésének, akár tapasztalat nélkül is elkezdhetsz dolgozni egy nagyobb cég ügyfélszolgálatán.
 • Szövegírás & Fordítás: Tökéletes lehetőség, hogy akár tapasztalat nélkül kamatoztasd nyelv tudásodat.
 • Video & Zene: A videók és zene világában rengeteg olyan rész van, amikhez sokan nem értenek viszont te imádod csinálni. Ilyen a videó vágás vagy animációk készítése. Sokan nem szeretik saját hangjukat szerepeltetni egy reklám alatt, a te hangod viszont lehet tökéletes erre a célra, használd ki!

Hogyan is kezd el?

Először is ahhoz, hogy sikeres szabadúszó váljon belőled legtöbbször szükséged van egy olyan készségre, ami valóban értéket jelent. Csináld azt, amivel valóban foglalkozni szeretnél az internet remek ingyenes lehetőségeket nyújt, hogy a végtelenségig fejleszd tudásodat.

Javasoljuk, hogy tervezz előre, építsed fel úgy a szabadúszó vállalkozásod, mint egy kis márkát. Mutatkozz be meséld el mit csinálsz, miért csinálod mit szeretsz benne csinálni és miért is érdemes téged választani mások helyett. Munkáidat támaszd alá képekkel, mutasd be egyszerűen és átláthatóan a tudásod.

Regisztrálj a valtsdvalora.hu oldalára, hogy ingyenesen elkezd hirdetni szolgáltatásaid és magyar felhasználói piac akár százezreit is elérd. A fiókodhoz tölts fel el egy képet magadról, találj ki egy mutatós bemutatkozót. Szolgáltatásaid részletesen írd le és mutasd be képekkel a legjobb munkáid. Legyél barátságos az érdeklődőkkel és hidd el, ha kitartó vagy a siker garantált lesz.

Ajánlatkérés

Írd le az elképzeléseid a projekteddel kapcsolatban.

Nincsenek üzeneteid

Nincsenek rendeléseid

Nincsenek kedvenceid.

Bejelentkezés

Regisztráció

Jelszó visszaállítása

Kérjük írja be email-címét vagy felhasználónevét, hogy elküldhessük az emailt az új jelszava létrehozásához.